Étlap

A 14 allergén bővebben:

1. Glutént tartalmazó gabonafélék, azaz búza (például tönkölybúza vagy khorasan búza), rozs, árpa, zab illetve hibridizált fajtáik, valamint a belőlük készült termékek, kivéve:

  • búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is
  • búzából készült maltodextrin
  • árpából készült glükózszirup;
  • alkoholpárlatok - így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol - készítéséhez használt gabonafélék.

2. Rákfélék és a belőlük készült termékek
3. Tojás és a belőle készült termékek
4. Hal és a belőle készült termékek, kivéve:

  • vitaminok vagy karotinoidkészítmények hordozójaként használt halenyv;
  • a sör és a bor derítőanyagaként használt halenyv vagy vizahólyag

5. Földimogyoró és a belőle készült termékek
6. Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:

  • teljes mértékben finomított szójababolaj és zsír;
  • szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol-szukcinát;
  • szójabab olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol-észterek;
  • szójabab olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter.

7. Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt), kivéve:

  • alkoholpárlatok - így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol - készítéséhez használt tejsavó;
  • lakit

8. Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia- vagy queenslandi dió és a belőlük készült termékek, kivéve az alkoholpárlatok - így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol - készítéséhez használt csonthéjasok
9. Zeller és a belőle készült termékek
10. Mustár és a belőle készült termékek
11. Szezámmag és a belőle készült termékek
12. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben; a számítást a fogyasztásra kész termékekre vagy a gyártó utasítása alapján elkészített termékekre vonatkozóan kell elvégezni
13. Csillagfürt és a belőle készült termékek
14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek

Valamennyi ételünk tartalmaz egy vagy többféle allergént is. 

Kedves vendégeink! Ételeink allergiát és intoleranciát okozó összetevőiről tájékozódjanak az ételeknél feltűntetett számjelzés(ek) alapján, melyek jelentései az alábbi táblázatban lettek összefoglalva, vagy érdeklődjenek a felszolgálóinknál! Ételeink a táblázatban felsorolt allergéneket tartalmazhatják. A jelzett allergének mellett esetenként egyéb allergének  is előfordulhatnak.

NYT: nyomokban tartalmaz